Valpar

WSSKs valphänvisning och

omplaceringsservice

Att skaffa en welshvalp


Självklart ska du vända dig till rasklubben när du funderar på en valp av vår ras. Vi har en förteckning över alla uppfödare som är medlemmar hos oss och vi har uppgifter om aktuella kullar liksom om hundar som behöver omplaceras. Vare sig du har funderingar runt valpköp eller bara har frågor runt rasen, är du varmt välkommen att ta kontakt med vår valphänvisare, se nedan.


Våra uppfödare måste uppfylla vissa villkor för att få ha sina kullar med här och dessa krav kan vara en hjälp för dig till att hitta en frisk och sund valp som uppfyller din dröm om en kompis i vått och torrt.


WSSK kräver att avelsdjuren skall vara röntgade med fria höftleder (HD A eller B) samt ögonlysta inom 3 år före parning. Klubben anser också det är önskvärt att avelsdjuren genomgått en gonioskopiundersökning (ögon) samt har någon form av meritering genom utställning, jaktprov, viltspår, agility eller rallylydnad. Uppgifter om föräldradjuren hittar du under respektive valpkull. Dock kan ingen garantera någonting, man kan som uppfödare bara göra sitt bästa.


Omplacering

Det händer även att vuxna eller halvvuxna hundar måste omplaceras. Det behöver inte alls betyda att det är något fel på dessa hundar utan kan vara ändrad situation i familjen som gör att man inte kan ha sin hund kvar. Det kan också vara att en hund inte uppfyller alla kriterier för att gå i avel och uppfödaren av den anledningen inte har möjighet att behålla hunden.

Ansvarig handläggare WSSKs valphänvisning och omplaceringsservice

Carina Dahlberg

Möllevägen 49

218 51 Klagshamn

Tel 040-468212, 0739-78 38 80

Telefontid efter kl.18.00

valp@wssk.se

Uppfödare

som vill ha hänvisning se sidan Villkor för hänvisning av valpkull, klicka HÄR


Omplacering

Du som har en hund över 9 månader som söker ett nytt hem, se Villkor för hänvisning av omplacering, klicka HÄR