Styrelsen

En rasklubb tillhörande Svenska Spaniel och Retrieverklubben

Här presenterar sig styrelsen genom foto och egen text. Vill du kontakta någon av dem hittar du uppgifter HÄR.

Lotta Samuelsson, ordförande, utställning

Jag har haft Welsh sedan 1992 då jag och min man Kent köpte vår första Welshare, SE(u)CH Rexskogs Benji. Benji och jag började på valpkurs ganska tidigt, det gick bra för oss på planen så vi fortsatte gå några kurser till. Så blev det agility. Vår äldsta dotter Lina, som då var 8 år, och jag delade lite på honom. Det blev inte så mycket tävlande till att börja med utan det har växt fram med åren. Ett av de roligaste minnena är från rasklubbens Klubbmästerskap i Nässjö 2000 då Benji och jag hamnade på prispallen i både agility och lydnad. Vi blev Klubbmästare i agility och trea i lydnaden. Detta blev en sporre för mig så jag utbildade mig till agilityinstruktör på Nässjö Brukshundklubb.


Hemma just nu är det Onyx, Trollet, Tikka, Russin, Hjördis och Vilja som är Welsh. Vi har en Sussex spaniel lilla Grace och sedan Athena en Spansk Mastiff 


Lina och Dan bor i Tranås med alla sina hundar och övriga djur. Tillsammans har de Kennel Funbone's.


Sara, Johan, Melvin och Oliver bor i Nässjö.


Kicki, som en gång i tiden startade kennel Pelydryn lärde jag känna 1992. Då var det meningen att jag skulle ha köpt min första welsh av henne. Nu blev det inte så men vi har under åren lärt känna varandra väl och samarbetat. Jag gick med i kenneln 2003. Kicki bestämde sig efter 30 års arbete med hundar och då mest welsh att sluta, så nu har jag och Kent kennel Pelydryn tillsammans med Sara och Johan.

Margareta Svedlund, vice ordförande, utbildning, agility, viltspår

Jag heter Margareta och går in på mitt tredje år i WSSKs styrelse.

Jag bor i Danderyd tillsammans med min sambo Tomas samt welsharna Sessan 5 år och Stina 1 år. Vi har också Russian Blue-katten Bella som är 15 år. Till vardags jobbar jag på KTH med internationella relationer i Sydostasien och tack vare en tålmodig sambo så funkar det att resa en del i jobbet och samtidigt ha hund.

Fritiden går mest åt till hundaktiviteter, främst agility som vi tävlar i ganska mycket. Förutom agility så håller vi på en del med viltspår, men även rallylydnad, nosework och utställning och i våras deltog vi i en introduktionsdag i spanieljakt. Det finns så mycket roligt man kan göra med sin welsh och jag tycker om att testa vad vi har lärt oss genom att tävla.

I styrelsen är jag i år ansvarig för agility, utbildning och viltspår. De senaste fem åren har jag även varit med i Aktivitetsgruppen i Stockholm och har då främst ansvarat för rasmontern på Stockholm hundmässa i december. Om du har några frågor inom mina ansvarsområden så är du välkommen att höra av dig!

Torbjörn Håkansson, kassör

Jag börjar bli en inventarie i styrelsen. Detta är andra perioden som jag sitter i vår styrelse (suttit med sedan 2010), den första perioden gjorde jag i början av 2000-talet. Under kommande år är jag styrelsens jaktansvarige samt vice ordförande, roller som jag nu haft i ett antal år. Mitt intresse med Welshen är förutom sällskapet främst avel, jaktträning och utställning, där jag lägger ner den mesta tiden. Genom åren har vi dock även testat på viltspår och agility. Rasen kom in i fruns (Kristina) och mitt liv år 2000, då vi köpte vår första från kennel Trigger. I dag har vi tre hanar i åldrarna 9, 6 och 3 år, vilka förgyller våra dagar, men även ger oss mer än ett grått hår. Söker ni mig så hittar ni mig lättast på telefonen eller per e-post. Just det ja, om någon undrar över min ålder så har jag numera passerat 40 sedan ett tag

Ida Lilja, sekreterare

Jag bor tillsammans med min familj i Falkenberg där jag även har mitt jobb som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Det har alltid funnits hundar i mitt hem och jag skaffade  min första egna hund när jag var 12 år. Welsh springer spanieln kom in i mitt liv för ett antal år sedan och idag har jag en 7-årig welshkille här hemma. Vi spenderar en hel del tid ute i skog och mark och håller även på med lite rallylydnad och personspår.  Jag är även en av kontaktpersonerna i vår aktivitetsgrupp i Halland.

Birgitta Himreus, ledamot, avel

Jag heter Birgitta Himreus, kennel Lisalyckans, har just levererat min fjärde kull. En livsdröm som gått i uppfyllelse med allt vad det innebär. Jag förhåller mej ödmjuk till allt vad avelsarbete innebär, då jag vet hur svårt det är att få alla bitar på plats- hälsa, exteriör, funktion. Men det är det som är ”resan”.. att förädla och förbättra utan att förvandla vår fina ras.

Till professionen jobbar jag med avel även där, fast med nötkreatur- både kött-och mjölkkor. Jag jobbar med avelsfrågor, gör avelsplaner, exteriörbedömer kor, servar djurägarna med genomiska provtagningar, ser till att de har rätt tjursperma om de seminerar själva eller att rätt tjurförslag ligger inne för att underlätta mina seminerande kollegors arbete. Ett mycket intressant arbete!

Jag har varit hundägare i 30 år; började med en omplacering  schäfertik som var understimulerad och grävde kratrar om hon fick hållas. 2 schäfrar, 2 hovawart och sedan kom Welshen in i mitt liv för att stanna. Cesar som är far till min stamtik; Dimmös Lucky Face, Lisa - en snart 7 år gammal tik som aldrig varit sjuk och levererat 4 fina kullar. Det är genom henne det gick att förverkliga min uppfödardröm. Tack fina Lisa!

En underbar ras med ett mjukt kynne, vackert yttre, mycket glädje och en envishet som jag inte träffat på i mina tidigare raser. Jag har tävlat lydnad, agility, spår/ viltspår och utställning med varierande resultat. Varit aktiv inom SBK, dock inte längre. Just nu räcker inte tiden till för mer än lite viltspår och utställning och mycket liten uppfödning.

Jag hoppas på input från alla läsare vad ni önskar att vi ska ta tag i.Jenny Höök, ledamot, lydnad, rallylydnad, jakt

Jag bor med min make i sköna Jämtland. Vi bor på en avstyckad gård i Åre kommun med våra hundar. I familjen finns det en australisk kelpie herre samt welsh springer spaniels. Jag är utbildad SBK instruktör, handledare i SKK:s uppfödarutbildning, utbildad testledare MH/MT, tävlingssekreterare, nose work instruktör etc.

Rasen har jag på nära håll följt sedan 1993, och min första welsh springer spaniel kull såg dagens ljus 2013. Jag aktiverar/tränar/tävlar våra hundar inom alla möjliga grenar, brinner för att arbeta med hund. Hemma finns det meriterade hundar inom utställning, rallylydnad, nose work samt viltspår i dagsläget. Avstånden här uppe har gjort att jag tävlat mindre än vad jag tänkt, men det ska förhoppningsvis bli bättre. Är kontaktperson för welshar i Jämtland. Vi syns framöver!


Susanne Andersson, suppleant 1, aktivitetsgrupper

50 år, har haft hund sedan barnsben i omgångar.  Bor i Vårgårda på en gård där jag även driver min verksamhet ProBono K9 som hundfysioterapeut och massör (5 år). Lever med min man sedan drygt 36 år tillbaks och har 4 utflugna vuxna killar plus ett underbart barnbarn på 21 månader. För närvarande har jag 4 underbara Welsh tikar, Blossa nio år, Moa 6 år i , Zera 2,5 år och Meya 1,5 år.

Welsh springer spanieln som ras har jag haft sedan 2005, som kom i från Kennel Freckles, Carina Arvidsson, aka Zoya, Freckles Lappricka Papprica. Zoya somnade in dryga 11,5 år gammal, februari 2017. Det var med henne som jag upptäckte charmen med att träna och tävla i olika discipliner.

Tävlar och tränar relativt mycket i ganska så många discipliner, jakt, rally, agility, lydnad, viltspår och sök. Har fyra underbara hundar att jobba med så jag lider absolut inte brist på vad jag ska lägga min fritid.

Är utbildad inom hundar som instruktör i viltspår, agility, rallylydnad samt allmänlydnad. Har suttit med i WSSKs styrelse förut. Det var i ”tävlingssektorn” viltspår, agility, rallylydnad och lydnad . Sitter med i agilitysektorn i Alingsås brukshundsklubbs. Där ser vi tillsammans till att främja glädjen att jobba med sin hund oavsett om man vill ha det som en rolig grej tillsammans eller tävla samt genomföra agilitytävlingar i alla klasser.

Kennel Lentigos registrerades 2010 och har haft 4 kullar. Har fått förtroendet att vara en del av styrelsen som suppleant aktivitetsansvarig samt biträdande avel. Älskar att utveckla mig i allt möjlig som har med kanske inte bara hundar att göra. Men att få för hoppningsvis vara en tillgång till vår fantastiska klubb känns verkligen bra.

Ser verkligen framemot allt fantastiskt vi tillsammans kommer att få utveckla med alla er Welsh ägare framåt i tiden.


Susanne Nilsson, suppleant 2, resultatredovisning

Jag bor utanför Helsingborg på en gård. Köpte min första Welsh, Twinkle Limited Edition "Sam" 2015. Jag har alltid haft ett stort intresse av djur och natur, då jag är uppvuxen med att följa med min far på jakt.
Hemma fanns undulater, möss, kaniner, harar, illrar, kycklingar och en folkilsken tax som högg oss barn i familjen med jämna mellanrum.
1976 köpte jag min första häst och 1980 köpte jag min första egna hund, en Amerikansk Cockerspaniel Such Bonnets American Asheley "Lee". Lee blev hunden i mitt liv, förutom att han var vacker, var han en fantastisk hund att jobba med. Vi tävlade i Bruks Spår med cert, jaktprov, viltspår. Han är än idag den amris som är mest allroundmeriterad i Norden. Därefter följde fler amrisar och hästar.
Har nu sedan några år tillbaka sålt hästar som jag haft hemma och ville då ha en lite större hund, med mindre pälsvård.
Valet föll på den vackra röd/vita welshen, vilket jag verkligen inte ångrat. Så stora personligheter är dom med ett stort glatt hjärta till det mesta. En anledning till mitt val är också att rasen är än så länge "oförstörd". Ingen överdriven päls, ingen jaktvariant, vilket jag tycker är viktigt. Kanske kommer snart Welsh nr2 till familjen?
Welshtempramentet speglas även på ägarna, jag har på kort tid träffat så många härliga, glada Welsh ägare överallt.
Ska bli så kul att jobba för klubben tillsammans med alla i styrelsen och medlemmar.