Styrelsen

En rasklubb tillhörande Svenska Spaniel och Retrieverklubben

Här presenterar sig styrelsen genom foto och egen text. Vill du kontakta någon av dem hittar du uppgifter HÄR.

Lotta Samuelsson, ordförande, utställning

Presentation kommer inom kort.

Torbjörn Håkansson, vice ordförande, jakt

Jag börjar bli en inventarie i styrelsen. Detta är andra perioden som jag sitter i vår styrelse (suttit med sedan 2010), den första perioden gjorde jag i början av 2000-talet. Under kommande år är jag styrelsens jaktansvarige samt vice ordförande, roller som jag nu haft i ett antal år. Mitt intresse med Welshen är förutom sällskapet främst avel, jaktträning och utställning, där jag lägger ner den mesta tiden. Genom åren har vi dock även testat på viltspår och agility. Rasen kom in i fruns (Kristina) och mitt liv år 2000, då vi köpte vår första från kennel Trigger. I dag har vi tre hanar i åldrarna 9, 6 och 3 år, vilka förgyller våra dagar, men även ger oss mer än ett grått hår. Söker ni mig så hittar ni mig lättast på telefonen eller per e-post. Just det ja, om någon undrar över min ålder så har jag numera passerat 40 sedan ett tag

Ida Lilja, sekreterare

Jag bor tillsammans med min familj i Falkenberg där jag även har mitt jobb som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Det har alltid funnits hundar i mitt hem och jag skaffade min första egna hund när jag var 12 år. Welsh springer spanieln kom in i mitt liv för ett antal år sedan och idag har jag en 7-årig welshkille här hemma. Vi spenderar en hel del tid ute i skog och mark och håller även på med lite rallylydnad och personspår. Jag är även en av kontaktpersonerna i vår aktivitetsgrupp i Halland.

Birgitta Limnefelt Sundin, kassör

Jag är kassör i WSSK sedan flera år tillbaka. Jag bor på en gård utanför Katrineholm med min familj. Vi har i över 30 år haft en småskalig uppfödning av hästar där. Vi har ett Sadelmakeri och säljer sadlar. Administrationen och bokföringen är mitt ansvar i våra företag.

 

Jag har haft hundar i hela mitt liv av olika slag och hade i min ungdom ett par kullar långhårig tax. Vi har haft Welsh i 17 år och har en liten uppfödning under namnet Equisetum. På gården finns idag 4 hästar, 5 katter och våra 4 glada Welshar.

Det börjar bli dags för mig att gå vidare med annat framöver, så kontakta mig om du är intresserad att ta över kassörsjobbet nästa år, så berättar jag vad det omfattar.

 

Birgitta Himreus, ledamot, avel

Jag heter Birgitta Himreus, kennel Lisalyckans, har just levererat min fjärde kull. En livsdröm som gått i uppfyllelse med allt vad det innebär. Jag förhåller mej ödmjuk till allt vad avelsarbete innebär, då jag vet hur svårt det är att få alla bitar på plats- hälsa, exteriör, funktion. Men det är det som är ”resan”.. att förädla och förbättra utan att förvandla vår fina ras.

Till professionen jobbar jag med avel även där, fast med nötkreatur- både kött-och mjölkkor. Jag jobbar med avelsfrågor, gör avelsplaner, exteriörbedömer kor, servar djurägarna med genomiska provtagningar, ser till att de har rätt tjursperma om de seminerar själva eller att rätt tjurförslag ligger inne för att underlätta mina seminerande kollegors arbete. Ett mycket intressant arbete!

Jag har varit hundägare i 30 år; började med en omplacering schäfertik som var understimulerad och grävde kratrar om hon fick hållas. 2 schäfrar, 2 hovawart och sedan kom Welshen in i mitt liv för att stanna. Cesar som är far till min stamtik; Dimmös Lucky Face, Lisa - en snart 7 år gammal tik som aldrig varit sjuk och levererat 4 fina kullar. Det är genom henne det gick att förverkliga min uppfödardröm. Tack fina Lisa!

En underbar ras med ett mjukt kynne, vackert yttre, mycket glädje och en envishet som jag inte träffat på i mina tidigare raser. Jag har tävlat lydnad, agility, spår/ viltspår och utställning med varierande resultat. Varit aktiv inom SBK, dock inte längre. Just nu räcker inte tiden till för mer än lite viltspår och utställning och mycket liten uppfödning.

Jag hoppas på input från alla läsare vad ni önskar att vi ska ta tag i.

 

 

Margareta Svedlund, ledamot, utbildning, agility, viltspår

Jag heter Margareta och går in på mitt andra år i Styrelsen. Under förra året satt jag med som suppleant och nu är jag invald som ordinarie ledamot

Jag bor i Danderyd tillsammans med min sambo samt welsharna Sessan 4 år och nyförvärvet Stina som är född i början av april 2018. Vi har också Russian Blue-katten Bella som är 14 år på pappret, men yngre i sinnet. Till vardags jobbar jag på KTH med internationella relationer i Sydostasien. En dålig kombination med hundägandet eftersom det innebär en del resor.

Fritiden går mest åt till hundaktiviteter, främst agility som vi tävlar i ganska mycket. Lite för mycket om man frågar min sambo. Jag tycker att det är jätteroligt att tävla för att testa hur bra vi har lyckats med vår träning. Förutom agility så håller vi på en del med viltspår och förra året lade vi delar av semestern i Norge och testade på att gå norskt viltspårprov. Andra grenar som tävlar i är utställning och rallylydnad och det blir säkert fler i framtiden. Förutom olika hundsporter så är jag intresserad av etologi och har snart skrapat ihop en termin på universitetet.

I styrelsen är jag ansvarig för agility, utbildning och RÅS-priset. De senaste fyra åren har jag varit med i Aktivitetsgruppen i Stockholm och har då främst ansvarat för rasmontern på Stockholm hundmässa i december. Så har du några frågor om agility eller utbildning så är du välkommen att kontakta mig. Bor du i Stockholmsområdet så kan jag även hjälpa dig som är intresserad av att prova på agility. Det skulle vara roligt att se fler welshar ute på agilitybanorna.

Hoppas att vi hörs!

 

Jenny Höök, ledamot, lydnad, rallylydnad

Jag bor med min make i sköna Jämtland. Vi bor på en avstyckad gård i Åre kommun med våra hundar. I familjen finns det en australisk kelpie herre samt welsh springer spaniels. Jag är utbildad SBK instruktör, handledare i SKK:s uppfödarutbildning, utbildad testledare MH/MT, tävlingssekreterare, nose work instruktör etc.

Rasen har jag på nära håll följt sedan 1993, och min första welsh springer spaniel kull såg dagens ljus 2013. Jag aktiverar/tränar/tävlar våra hundar inom alla möjliga grenar, brinner för att arbeta med hund. Hemma finns det meriterade hundar inom utställning, rallylydnad, nose work samt viltspår i dagsläget. Avstånden här uppe har gjort att jag tävlat mindre än vad jag tänkt, men det ska förhoppningsvis bli bättre.

Är kontaktperson för welshar i Jämtland, samt spanielansvarig inom SSRK Jämtland /Härjedalen. När jag skriver detta håller jag på att rodda ihop jaktkursen med Thomas Stokke. Vi syns framöver!

 

Susanne Andersson, suppleant 1, aktivitetsgrupper

50 år, har haft hund sedan barnsben i omgångar. Bor i Vårgårda på en gård där jag även driver min verksamhet ProBono K9 som hundfysioterapeut och massör (5 år). Lever med min man sedan drygt 36 år tillbaks och har 4 utflugna vuxna killar plus ett underbart barnbarn på 21 månader. För närvarande har jag 4 underbara Welsh tikar, Blossa nio år, Moa 6 år i , Zera 2,5 år och Meya 1,5 år.

Welsh springer spanieln som ras har jag haft sedan 2005, som kom i från Kennel Freckles, Carina Arvidsson, aka Zoya, Freckles Lappricka Papprica. Zoya somnade in dryga 11,5 år gammal, februari 2017. Det var med henne som jag upptäckte charmen med att träna och tävla i olika discipliner.

Tävlar och tränar relativt mycket i ganska så många discipliner, jakt, rally, agility, lydnad, viltspår och sök. Har fyra underbara hundar att jobba med så jag lider absolut inte brist på vad jag ska lägga min fritid.

Är utbildad inom hundar som instruktör i viltspår, agility, rallylydnad samt allmänlydnad. Har suttit med i WSSKs styrelse förut. Det var i ”tävlingssektorn” viltspår, agility, rallylydnad och lydnad . Sitter med i agilitysektorn i Alingsås brukshundsklubbs. Där ser vi tillsammans till att främja glädjen att jobba med sin hund oavsett om man vill ha det som en rolig grej tillsammans eller tävla samt genomföra agilitytävlingar i alla klasser.

Kennel Lentigos registrerades 2010 och har haft 4 kullar. Har fått förtroendet att vara en del av styrelsen som suppleant aktivitetsansvarig samt biträdande avel. Älskar att utveckla mig i allt möjlig som har med kanske inte bara hundar att göra. Men att få för hoppningsvis vara en tillgång till vår fantastiska klubb känns verkligen bra.

Ser verkligen framemot allt fantastiskt vi tillsammans kommer att få utveckla med alla er Welsh ägare framåt i tiden.

 

Susanne Andersson, suppleant 2, resultatredovisning

Presentation kommer inom kort.