Äldre aktiviteter Skaraborg

Genomförda Aktiviteter 2019

Adventspromenad

Den 8 december var det åter dags för vår traditionella adventspromenad. När jag åkte hemifrån på morgonen vräkte regnet ner men när jag kom fram till Böja kom endast några få droppar.  Under promenaden klarade vi oss mot både vind och regn, det kom enstaka stänk och skogen skyddar bra mot kraftiga vindar.

De fyrbenta bryr sig inte om lite väta eller hur vädret är överhuvudtaget, de söker snarare upp fukt och lera i diken och pölar. Som vanligt var det full fart på dem och mycket spring och lek utan bråk.

Efter en härlig promenad i skogen var det glögg, pepparkakor och korv som gällde för oss tvåbenta. Det är alltid lika kul att träffas och en fröjd för ögat att se vilken glädje våra hundar utstrålar när de får komma lösa och leka med varandra.

Ett gäng, något yngre hundar, gick en kortare promenad men mötte sedan upp vid fikaplatsen. Jag tror att de fyrbenta somnade gott när de kom hem.

Nu ser vi fram mot en trimkurs, ev en jaktkurs och nya promenader som står på schemat framöver.

Lena

Promenad

Söndagen den 24 februari samlades ett gäng Welshägare med hundar för att utforska nya promenadvägar i Varola. Den av SMHI utlovade solen lyste med sin frånvaro, men vad gör det när man träffar alla glada hundar med ägare.


Hundarna sprang som gaseller i skogen och om vi tvåbenta gick tre kilometer så sprang de fyrbenta säkerligen flera mil. Som vanligt inget gruff utan alla hade roligt även om det förekom intensiv uppvaktning emellanåt, det gäller att fräsa ifrån när man inte är intresserad. Flera av oss konstaterade att vi gick i helt underbar skog att lägga spår i med bra sikt mellan träden och fint underlag.


Efter promenaden smakade kaffe bra och hundarna fick fortsätta att leka och ha kul även om några försökte tigga till sig lite gott från husse/mattes fikakorg.

Lena Torstensson


Genomförda Aktiviteter 2018

Aktivitetsgruppen i Skaraborg arrangerade KM i Viltspår 16/9, läs mer HÄR

Aktivitetsgruppen i Skaraborg arrangerade KM i Lydnad och Rallylydnad 15/9, läs mer HÄR

Viltspårskurs

En helg i april kom ett gäng glada Welshägare med ännu gladare hundar till skogen utanför Eggby för att lära sig grunden i viltspår.  Vi började med korta spår men hundarna var så duktiga så de avancerad snabbt med lite svårare spår. Efter helgen så tror jag att alla kunde ha avslutat med att göra ett anlagsprov och klara sig med beröm godkänt och kunna gå vidare på vägen till att erhålla championat. Nu är frågan till alla deltagare, ska jag boka in en domare för anlagsprov? Vi kanske inte hinner till årets KM men det kommer fler år.

Lena Torstensson


Här är foton från dagen!

Aktivitetsdag

Då vi för första gången tvingades ställa i Open Show beslöt vi snabbt att ta till vara på anläggningen och göra dagen till en aktivitetsdag.


Vädergudarna var verkligen på vår sida. Det blev lyckat. Gamla som nya welshägare kom och hade roligt med sin hund. Det blev agility, rallylydnad, nosework, viltspår och uppletsruta. Som toppen på det hela tränades linförighet. Lite rörigt ibland när några gick åt höger och några åt vänster.

Så fantastiskt roligt att träffa glada welshar med likasinnade mattar och hussar.

Vi räknade till 25 tvåbenta och 20 fyrbenta.

Kontaktperson Linda Jansson 0709391266


//Birgitta Abrahamsson


Februaripromenad

I ett strålande vinterväder, sista söndagen i februari, genomförde Skaraborgs aktivitetsgrupp en härlig promenad. Erik hade gått samma runda hela veckan för att ge oss andra ett spår att gå i. Glada hundar skuttade runt i snön och det syns verkligen att de gillar det kalla och vita för de kom farande med helt vita nosar efter att ha dykt och nosat i snön. Trots ett stort gäng med fyrbenta var det bara glada skall och ljud som hördes, vilken underbar ras vi har som klarar av att umgås i så stora gäng utan gruffa med varandra.

Vi tvåbenta fick vissa sträckor gå på rad om vi inte ville pulsa runt i djup snö och jag tror att vi var lika trötta som hundarna efter promenaden och i alla fall jag njöt av kaffet som vi intog när vi kommit tillbaka till bilarna igen.

Nu ser vi fram emot våren och den inplanerade viltspårskursen för nybörjare som troligen blir den 7-8 april, lite beroende på vädret…den kursen är för nybörjare och för max 8 deltagare. Mer info kommer.


Klickerkurs

Skaraborgs aktivitetsgrupp har haft en kurs i träning med klicker. Vid tre kurstillfällen tränade nio hundar med sina hundförare olika moment och trix. Det var glatt och livligt och hundarna lärde sig snabbt vad klickerljudet betydde och gjorde framsteg med glädje. Vi har en helt underbar ras, arbetsvillig och vill vara oss till lags men ändå tillräckligt utmanande för oss ägare… lite bus måste de hitta på emellanåt och det görs med en glimt i ögat.

Lena Torstensson


Klicka på ett foto nedan för att se större och kunna bläddra!

Genomförda Aktiviteter 2017

Lussepromenad

Vad fort tiden går, nu har det åter varit en lussepromenad för alla medlemmar i Skaraborgs aktivitetsgrupp. Den 10 dec samlades ca 20 fyrbenta med matte och husse. Vi började med en promenad i fint väder om än lite blåsigt och avslutade med koppelträning. Alla hundar såg till att den som höll i kopplet skötte sig och gick fint. Efter detta belönades de tvåbenta med glögg och korv. Ett stort tack till alla som kom och gjorde vår promenad.Open show i Skaraborg 7 maj

Att vädret kan variera det vet vi alla, på lördagen var det stor utställning inomhus i Lidköping, ute sken solen och det var uppemot 20 grader varmt.


Söndagen den 7 maj var det dags för Open Show i Skaraborg och borta var solen och med den även värmen. Men det verkade inte spela någon roll, det hördes bara glada skratt och goa skall runt utställningsringen.


Domaren Lina Axelsson kennel Funbone bedömde och berömde och hade en tuff dag tillsammans med Helena Deldehed och Linda Pilerud. Ett stort TACK för att Ni ställde upp och hjälpte till på vår dag på ett så utomordentligt sätt. Trots att det regnade i stort sett hela tiden var det inga sura miner, alla verkade trivas i regnet och trängseln som blev i tält och under regnskydd både hundar och tvåbenta. Det är en fantastisk trevlig och fin ras vi har, det är alltid en fröjd att se alla springa runt i ringen och det är viktigt att komma ihåg att alla är oberoende av resultatet BIF när de åker hem.


Aktivitetsdag den 23 april

var det dags för vår årliga aktivitetsdag, även den här gången på Tomtens brukshundklubb.


Som vanligt var det möjligt att testa agility, rallylydnad, trimning och lite ringträning. Den här gången fanns det även möjlighet till att få testa på sökruta vilket ingen av våra ”dammsugare” till hundar hade några svårigheter med. Och som vanligt kom det många både fyrbenta och tvåbenta och hade en trevlig dag i solen.


Det är alltid lika kul att träffa alla och det är lika imponerande varje gång att se hur hundarna umgås med varandra utan något gruff. Med tydliga signaler har de snart klart för sig vad som gäller…


Efter fika, träning och korvgrillning var det många trötta hundar som lastades in i bilarna och for iväg i hemåt. Se fotona nedan.


Aktiviteter 2016


Lussepromenad 2 advent

Andra advent var det åter dags för den årliga lussepromenaden för både två och fyrbenta.


Närmare 25 hundar med husse och/eller matte dök upp och gick en härlig promenad i milt decemberväder. Solen tittade fram mellan granarna och höjde stämningen. Efter promenaden var det dags för glögg med pepparkakor som dracks under trevlig samvaro medans korvarna låg på grillen.


Innan vi skiljdes åt fick alla hundar en liten julklapp som visade sig vara uppskattad,

vov, vov = tack tack.

Hälsningar Lena


Den 9 oktober hade Ativitetsgruppen i Skaraborg

en härlig promenad vid Sparresäters vackra natur.


Efter en kort promenad förbi ett gäng med nyfikna kossor släpptes alla fria.


Vilken härlig syn att se dessa röd-vita hundar springa hoppa busa och göra liten utflykt i skogen.


Efter en skön promenad var det dags för fika.


Promenaden tillbaka var något lugnare och vi tror nog att alla hundarna sov gott på kvällen.


På återseende den 4 dec för den årliga Lussepromenaden med korvgrillning och pepparkakor o glögg.


Mer info om plats och tid kommer.


För Ativitetsgruppen

Sonja, Harriet, LenaBilder från Open Show 8 maj

Lussepromenad

Oktoberpromenad

Aktiviteter 2016 forts


Söndagen den 3 april

samlades ca 39 tvåbenta och runt ett tjugotal fyrbenta på Tomtens Brukshundklubb för årets ”pröva

på dag”.


Dagen inleddes med en fika, kaffe med hembakt är smaskens, ett stort tack för det! Sedan var det dags för aktiviteter, några hundar blev vackrare, matte/husse fick hjälp och stöd av erfaren trimmare att få fram det bästa hos hunden. Fåglarna blev säkerligen glada av allt byggmaterial som de fick till sina nästen.


Rallylydnad var det många som ville pröva på och det fanns bana både för nybörjare och en i fortsättningsklass för de som tränat lite mer. Agility är även det en lockande aktivitet, här fanns möjlighet till ett tunnelrace men även att köra en komplett bana med balanshinder etc. för de som ville och fram för allt hade hundar som kunde och var vana vid hindren.


Hur får jag min hund att inte dra vid promenaderna??? Ett problem som många spanielägare känner igen, här fick deltagarna några korta men konkreta tips om hur de kan jobba vidare för att på sikt få mer följsamma hundar.


Den 8 maj har vi Open show i Skaraborg och det var flera som passade på att få lite ringträning med tips på vad de ska tänka på och hur de ska göra när de ställer hund. Nu hoppas vi att det är många som vågar vara med och vi ser fram emot dagen med Open show.


Vi hann även med att grilla korv och aktivitetsgruppen vill tacka alla deltagare som kom med glädje och skratt och gjorde år dag så lyckad.Söndagen 7 feb

hade vi en härlig skogspromenad i Klyftamon.


21 personer och 15 hundar. Mycket bus och spring under 5 km och en del vovvar som tog ut svängarna ordentligt, några tikar blev uppvaktade men inget bråk utan alla hade bara kul.


Underbart att se 15 hundar springa fritt i skogen. Vi avslutade med att fika uppe på berget med fin utsikt. Tack alla för en trevlig dag. /Aktivitetsgruppen: Sonja, Harriet och Lena