KM Lydnad Rallylydnad 2018

Klubbmästerskap i Rallylydnad och Lydnad 2018


Welshklubbens årliga KM har gått av stapeln på Billingens brukshundklubb i Skövde. Tyvärr så var det för få startande för att köra agility men i rallylydnad och lydnad var det tillräckligt med anmälda ekipage som tävlade om den attraktiva titeln om att bli klubbmästare. När jag åkte hemifrån vräkte regnet ner men när jag kom till tävlingsplatsen tittade solen fram och förgyllde sedan dagen för alla tävlande och funktionärer.


Vi startade med Rallylydnad, åtta glada ekipage gjorde banan som domare Mona Bratt ordnat, glada svansar och glada hundförare tog sig runt med lite varierande resultat. Säga vad man vill om vår ras, de är arbetsglada och bjuder oss gärna till skratt. ”Jag ska bara…”


Årets vinnare i Rallylydnad är Kristin Wendel med Wenanders Breakfast In Bed, till vardags lystrande på namnet Tazza, hela 96 poäng. GRATTIS Kristin till en fantastisk bra runda. På andra plats kom Susanne Andersson med Lentigos Aiko, ”Moa” och på tredje plats placerad sig Hot Spice Not Bad Idea, ”Sigge” med sin förare Annika Carlsson.


Domarens pris gick till Susanne Andersson med Lentigos Eir, ”Meya”, när hon gick banan sa domaren spontant, ”hos henne skulle jag vilja vara hund”, övrig bedömning är snyggt sättande och fin bakdelskontroll, så bra jobbat… Susanne körde banan med fyra hundar och hela tiden med ett stort leende på läpparna vilket jag tycker är rätt inställning.

 

Sedan var det dags för Lydnad där domaren Joakim Andersson dömde sex ekipage, även här visade sig finnas mycket Welshbeteende, vad då sitta, jag ligger väldigt bra här matte…


Vinnare i lydnad blev repris från rally, även här tog Kristin Wendel hem första placeringen med sin in hund Wenaders Breakfast In Bed, ”Tazza” – GRATTIS igen. Andra pris Susanne Andersson med Lentigos Aiko ”Moa” och på tredje plats placerade sig Carina Arvidsson på med Freckles Royal Choice ”Kalla”.


Grattis allihop och tack för att Ni kom, utan Er hade det inte blivit något KM.

/Skaraborgs arbetsgrupp


Wenanders Breakfast In Bed, Kristin Wendel

Susanne och Moa
Annika och Sigge
Kristin och Tazza
Kristin och Tazza

Wenanders Breakfast In Bed, Kristin Wendel

Susanne och Moa
Susanne och Moa
Kristin och Tazza
Inför platsliggningen
Domarna Joakim Andersson och Mona Bratt
Mingel
Carina och Kalla