KM Viltspår2018

KM Viltspår 2018 i Väne-Ryr

Årets KM som även innehöll KM i Lydnad och Rallylydnad avslutades med viltspår. Helgen inleddes men regn och avslutades med regn men under själva tävlingen sken solen så tala om att ha tur. Vi har sett många duktiga hundar och ägare, vår ras kan verkligen arbeta med nosen och inför nästa KM hoppas vi på många fler deltagare i alla discipliner, det gäller bara att våga.


Hos herr och fru Skoglund i Väne-Ryr gick idag åtta glada hundar viltspår med sina förare. Alla gjorde bra ifrån sig och av åtta hundar utdelades sex ettor, vilket vi som Welshägare ska vara väldigt stolta över. Det var gott om färska viltspår i marken vilket gav hundarna extra utmaning, det gäller att prioritera rätt.

 

Vann gjorde idag Janne Gustavsson med sitt nya tillskott Heddychlon Olivia som endast 16 månader gammal slog ut alla andra på KM, med en bedömning från domaren som löd ” en lovande tik som med träning och rutin kan bli riktigt bra…”

På andra plats kom Funbone´s Liverpool Redhead med ägare Lisa Lindmark. Hon blev idag även svensk viltspårschampion.

På tredje plats kom veteranen i gänget Grimmhills My Elvira Madigan som gick med husse Rolf Karlsson.


Domarens pris gick till Rolf Karlsson och Grimmhills My Elvira Madigan med motiveringen ”ett gott samarbete mellan förare och hund”.

Skaraborgs aktivitetsgrupp/Lena


Stort grattis till alla!


Klubbmästare Viltspår 2018

Heddychlon Olivia, ägare och förare Janne Gustavsson