Skåne

En rasklubb tillhörande Svenska Spaniel och Retrieverklubben

Skåne

Kontaktpersoner

Björn Klefbohm Limhamn

0730-25 38 65


Emma Kantoft Malmö

0708-88 89 59


Lilian Jonsson Kvidinge

0706-20 34 49


Petra Larsson Eslöv

0707-77 72 88


Rune Fernström Kvidinge

0729-67 50 77


Susanne Nilsson

0705-27 86 32


Carina Dahlberg Klagshamn

0739-783880 040/468212

 

Gå in på facebook-gruppen "Welshar i Skåne" och begär inträde. Där hittar du mängder med kompisar som delar ditt welshintresse.

Välkommen till WSSK:S KM i Viltspår i Skåne den 15 september 2019


Nu har Din wss chansen bli historisk! Nämligen att delta vid klubbens sista KM i viltspår. Fr o m nästa år införs Årets viltspårswelsh istället.


KM:et är officiellt.


OBS! Högsta antalet deltagande hundar 15 st.

(Vid överanmälan sker lottning. OBS att hunden måste vara godkänd i anlagsprov)


Anmälan


Startavgift 400 kronor och medlemskap i WSSK krävs. SIsta anmälningsdag är den 1 september.


PM skickas ut ca 1 vecka före KM. Regler för alla KM finns på denna sidan om du klickar HÄR


För din och vår skull måste en anmälan ske per hund. Anmälan ska ske online via knappen nedan. När du fyller i blanketten ber vi dig att använda små bokstäver förutom i början av namn samt eventuella titlar, detta för att underlätta för oss då vi sammanställer startlistan.


Vid inbetalning till WSSK så ska inbetalningen märkas med Viltspår och hundens reg.nr. Görs inte detta kan vi inte garantera att betalningen noteras.


Upplysningar: kontakta Rune Fernström, se ovan.


VÄLKOMNA!

Kommande aktiviteter 2019


25/7 Pröva på dag vad gäller agility, nosework och rallylydnad. Plats BiaLitt Ängelholm. Anmäl gärna eftersom vi blir bjudna på mat.


24/8 Kommer vi att deltaga på SKÅKK:s familjedag på Jägerso. Vi behöver dels folk till vår monter, dels ekipage till rasparaden. Kontakta Carina Dahberg för anmälan


15/9 

Nu har Din wss chansen bli historisk! Nämligen att delta vid klubbens sista KM i viltspår. Fr o m nästa år införs Årets viltspårswelsh istället. Den 15 september anordnar aktivitetsgruppen i Skåne officiellt viltspårprov i samarbete med Dreverklubben syd. Platser olika platser i södra Sverige. 


26/10 Anordnas vår trevliga Open Show i Åstorps Boulehall mer info kommer närmare utställningsdatum. Kontakta Lilian.


Genomförda aktiviteter 2019

På långfredagen träffades ett femtontal wss med vidhängande tvåbenta uppe i Killeberg på en underbar skogsegendom med egen tillhörande sjö. Här ägnade man sig åt grundläggande kunskaper inför ett jaktprov under erfarna ledaren Anette Erlandsson. I ett helt perfekt väder, sol och ca 20 grader, varvades fika, lunch och fika igen med koncentrerad träning i stadga, apportering på land samt i vatten. En helt fantastisk dag helt i hundarnas smak. Stort tack till markägarna för att vi fick tillfälle till denna träningsdag i jaktens tecken.

Genomförda aktiviteter 2018

OPEN SHOW ÅSTORP 27 OKTOBER


Tack till alla som kom till utställningen! Här kan du se resultat med foton och filmer!


PROVA PÅ 26 JULI

Trots att det var årets hittills varmaste dag så samlades ett 20 tal welshar medförande sina 2-benta för att få prova på såväl agility, nosework och rallylydnad som anordnades av AG i Skåne. Som tur var fanns möjligheten att vara inomhus i svala stallbyggnader när det gällde såväl nosework som rallylydnad. Flertalet av hundarna var nybörjare i de flesta av grenarna men lotsades säkert igenom banorna av våra mentorer. Det mest fantastiska var att se hur fort hundarna blev gripna av framför allt noseworkarbetet och det bevisar ju ännu en gång att våra welshar har en fantastisk näsa som de älskar att få använda. Efter ett par timmars väl utfört ”skolarbete” var det dags för de tvåbenta att få lite skaffning och samtidigt fick man teori i hur det fungerar om man vill jobba vidare i de olika grenarna.


Tack för att Ni kom trots värmen och sammantaget fick vi i AG en vink om att en liknande träff ser man fram emot. Tack också till Britt med assistenter på Bialitthundcenter.

Lilian Jonsson


Här nedan några bilder från dagen och en video där Rulle provar på nosework::


PROVA PÅ 10 MAJ

I strålande solsken och värme(nästan lite för varmt) genomförde AG Skåne sin Prova på dag på Kristi Himmelsfärd dagen som vanligt. Ett tjugotal wss med vidhängande familjer dök upp och fick testa viltspår, vatten/landapport samt trimning.

Det mest glädjande var att huvuddelen av de deltagande var nya trevliga bekantskaper som hittat oss. Bådar gott för ”tillväxten”! Några foton från dagen ses nedan.

Lilian Jonsson


Aktiviteter 2017


TRIMKURS I HÖRBY

Vi hade kursen i Hörby den 18 November. Kursledare var Susanne Nilsson, Carina Dahlberg samt Lilian Jonsson. 11 st kom till kursen och den blev så uppskattad så att en uppföljning har redan planerats 14 dagar innan SKK:s Internationella utställning i Malmö i mars 2018. Ta kontakt med någon av oss vid intresse!

Susanne, Carina, Lilian


Vår webbsida använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder detta.

Acceptera