Skåne

En rasklubb tillhörande Svenska Spaniel och Retrieverklubben

Skåne

Kontaktpersoner

Björn Klefbohm Limhamn

0730-25 38 65


Lilian Jonsson Kvidinge

0706-20 34 49


Petra Larsson Eslöv

0707-77 72 88


Rune Fernström Kvidinge

0729-67 50 77


Susanne Nilsson

0705-27 86 32


Carina Dahlberg Klagshamn

0739-783880 040/468212

 

Gå in på facebook-gruppen "Welshar i Skåne" och begär inträde. Där hittar du mängder med kompisar som delar ditt welshintresse.

Aktiviteter 2020

PROVA PÅ DAG


Den 15 augusti anordnar AG Skåne sin årliga prova på dag i agility, nosework och rallylydnad. Plats, Bialitt Ängelholm Tid; 10-14.

Vi vill gärna ha en vink om hur många som kommer eftersom Ni bjuds på fika. Meddela Lilian, se ovan.

DM I VILTSPÅR 2020


Den 1 Augusti anordnar AG Skåne DM i viltspår för welshar boende inom Skåne. Oavsett Corona så bedömer vi att det ej finns några 10 människor vid de olika spåren. Vi gör det begränsat till 10 starter och det blir officiell öppenklass status på detta prov. Anmäl till Rune Fernström telefon 0729675077. Han svarar också om Du har frågor kring provet.

Sista anmälningdag är den 20 juli.


  • Jägersro i samband med SKÅKK första helgen i september, rasparad m m
  • OS, Open Show Åstorp 24 oktober
  • Dessutom eventuellt en nosework kurs i Ystadtrakten, datum ej bestämt ännu


Som vanligt föregår ju samlingarna för welsh på Ribban i Malmö varje lördag fm. Är du nyfiken på vad de är så gå in i facebookgruppen "Welshar i Skåne" och se mer.

Genomförda aktiviteter 2019

OPEN SHOW 2019
arrangerades i Åstorp den 26 oktober. Läs om det HÄR!


KM i Viltspår 2019
arrangerades i Skåne den 15 september. Läs om det HÄR!

Djurens dag på Jägersro

Lördagen den 24/8 arrangerade Sydskånska kennelklubben Djurens dag på Jägersro travbana i Malmö, mellan kl. 10-16. Ett jättetrevligt arrangemang med hundar, katter, burfåglar mm. Hundarna höll till utomhus medan katter, burfåglar och andra djur höll till inne i totohallarna. Många olika rasklubbar däribland WSSK var representerade i en montergata där intresserade kunde komma och ställa frågor om de aktuella raserna, och framför allt klappa hundarna. Vi fick en del frågor om just welsharna som drog till sig 
folk, dels genom våra monterhundar, dels genom klubbens mycket fina roll ups med fina bilder på welshar.


Kl.12.30 avgick en rasparad där speakern var ingen minder än självaste Dogge Doggelito. Det var verkligen många welshar som hade gått man ur huse och tagit sig till Jägersro, tror vi var ett 15-tal welshar, alla raser hade en egen skylt med rasnamnet och när vi kom till welsharna sa Dogge - Oj här var det verkligen många!! Vi fick även beröm av arrangörerna för att så många kom och gick med i paraden.


På området arrangerades även en inofficiell utställning, där 3 welshar deltog. Detta var första gången WSSK var med på detta arrangemang som anordnades för andra året, och vi kommer nog tillbaka nästa år känns det i dagsläget. Tack till alla som medverkade!

Carina Dahlberg

Foton och film nedan av Elisabeth Klefbohm

jägers1
jägers2
jägers3
jägers4
jägers5
jägers6
jägers7
jägers8
jägers9
jägers10

Prova På Dag

Är det inte konstigt att bägge dessa år 2018 och 2019 har en av årets varmaste dagar varit just på vår prova på dag i Ängelholm. På programmet den 25 juli i år stod agility, nosework och rallylydnad.

Ett 15-tal wss med medföljande tvåbenta hade trots dallrande värme mött upp till denna träff. Vad möttes man då av? Jo en helt nybyggd hall med internationella agility mått och som höll 10 grader trots värmeböljan utanför. Även noseworkgenomgången hölls inomhus i en behaglig temperatur så det var enbart rallylydnaden som hölls i en väl grönskande utomhusmiljö.


Som vanligt är det så härligt att se alla hundarna få sina AHA-upplevelser, en del förr och en del senare. Man kan nog klart konstatera att hundarna som helhet är mer lyhörda än sina förare. Är helt övertygad om att är man welshägare så får man offra en del av sin bekvämlighet för att ge hunden den tid den behöver av stimulans. Det är därför tråkigt att inte fler tar chansen att deltaga på dessa träffar vi anordnar för att få fram vad just deras hund tycker bäst om att göra!


Nåväl skall ej klaga då vi hade deltagare ända uppe ifrån Kungsbacka! Kanske är det dumt att ha denna aktivitet på sommaren när det erbjuds så mycket annat kul. Kom gärna med era synpunkter om just detta.

Nåväl jag hoppas och tror att denna dag, trots allt, innebar en stor del positivitet för Er alla och vill samtidigt skänka en tacksamhetens tanke till Bialitt Hundcenter som gör denna aktivitet möjlig för AG SKåne

Lilian Jonsson

Foton i bildspel nedan!

DSC_2481
DSC_2488
DSC_2489
DSC_2491
DSC_2494
DSC_2495
DSC_2496
DSC_2507
DSC_2512
DSC_2522
DSC_2532
DSC_2542
DSC_2557
DSC_2571
DSC_2553
DSC_2554
DSC_2576
DSC_2551

Jaktprovskurs
På långfredagen träffades ett femtontal wss med vidhängande tvåbenta uppe i Killeberg på en underbar skogsegendom med egen tillhörande sjö. Här ägnade man sig åt grundläggande kunskaper inför ett jaktprov under erfarna ledaren Anette Erlandsson. I ett helt perfekt väder, sol och ca 20 grader, varvades fika, lunch och fika igen med koncentrerad träning i stadga, apportering på land samt i vatten. En helt fantastisk dag helt i hundarnas smak. Stort tack till markägarna för att vi fick tillfälle till denna träningsdag i jaktens tecken.

Genomförda aktiviteter 2018

OPEN SHOW ÅSTORP 27 OKTOBER


Tack till alla som kom till utställningen! Här kan du se resultat med foton och filmer!


PROVA PÅ 26 JULI

Trots att det var årets hittills varmaste dag så samlades ett 20 tal welshar medförande sina 2-benta för att få prova på såväl agility, nosework och rallylydnad som anordnades av AG i Skåne. Som tur var fanns möjligheten att vara inomhus i svala stallbyggnader när det gällde såväl nosework som rallylydnad. Flertalet av hundarna var nybörjare i de flesta av grenarna men lotsades säkert igenom banorna av våra mentorer. Det mest fantastiska var att se hur fort hundarna blev gripna av framför allt noseworkarbetet och det bevisar ju ännu en gång att våra welshar har en fantastisk näsa som de älskar att få använda. Efter ett par timmars väl utfört ”skolarbete” var det dags för de tvåbenta att få lite skaffning och samtidigt fick man teori i hur det fungerar om man vill jobba vidare i de olika grenarna.


Tack för att Ni kom trots värmen och sammantaget fick vi i AG en vink om att en liknande träff ser man fram emot. Tack också till Britt med assistenter på Bialitthundcenter.

Lilian Jonsson


Här nedan några bilder från dagen och en video där Rulle provar på nosework::


PROVA PÅ 10 MAJ

I strålande solsken och värme(nästan lite för varmt) genomförde AG Skåne sin Prova på dag på Kristi Himmelsfärd dagen som vanligt. Ett tjugotal wss med vidhängande familjer dök upp och fick testa viltspår, vatten/landapport samt trimning.

Det mest glädjande var att huvuddelen av de deltagande var nya trevliga bekantskaper som hittat oss. Bådar gott för ”tillväxten”! Några foton från dagen ses nedan.

Lilian Jonsson


Aktiviteter 2017


TRIMKURS I HÖRBY

Vi hade kursen i Hörby den 18 November. Kursledare var Susanne Nilsson, Carina Dahlberg samt Lilian Jonsson. 11 st kom till kursen och den blev så uppskattad så att en uppföljning har redan planerats 14 dagar innan SKK:s Internationella utställning i Malmö i mars 2018. Ta kontakt med någon av oss vid intresse!

Susanne, Carina, Lilian


Vår webbsida använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder detta.

Acceptera