Skåne

Skåne

Kontaktpersoner

Björn Klefbohm Limhamn

0730-25 38 65


Lilian Jonsson Kvidinge

0706-20 34 49


Petra Larsson Eslöv

0707-77 72 88


Rune Fernström Kvidinge

0729-67 50 77


Susanne Nilsson

0705-27 86 32


Carina Dahlberg Klagshamn

0739-783880 040/468212

 

Gå in på facebook-gruppen "Welshar i Skåne" och begär inträde. Där hittar du mängder med kompisar som delar ditt welshintresse.

Planerade aktiviteter 2021

WSSK Open Show 2021 Åstorp


Välkommen att anmäla dig till Open Show i Åstorp lördagen den 30 oktober!

Plats: Boulehallen ÅSTORP
Domare: Pia Elmelund DK


Mer info och ANMÄLAN hittar du genom att klicka HÄR


Genomförda aktiviteter 2021

KM NOSEWORK 2021


AG Skåne hade nöjet att arrangera KM i Nosework 2021, läs mer och se resultat HÄR.

PROVA PÅ DAG PÅ BIALITT


Så var det dags för en prova-på-dag igen på Bialitt Hundcenter den 24 juli. En återkommande aktivitet hos oss på Ag Skåne. Dagen inleddes med att alla fick presentera sig och sina hundar för varandra. 11 welshar i varierande ålder från 7 mån till 9 år hade hittat till Varalöv där Bialitt hundcenter är beläget. Dessutom hade en ungersk pumi sett på nätet att aktiviteten skulle äga rum och självklart var den också välkommen att deltaga.

Vi blev indelade i tre grupper för att sedan få prova på både rallylydnad, nosework, agility och, den för Sverige ganska nya sporten, hoopers. Genom skickliga instruktörers vägledning kunde alla känna att vi faktiskt umgås med både kloka och intelligenta vovvar, som gärna ville lära sig nya saker. Husse/matte, som säkert efter denna dag möjligen kände sig inspirerade att anmäla sig till någon av de kurser som startar till hösten.

Dagen avslutades med en trevlig gemensam träff där det bjöds på kaffe/läsk, nybakade kanelsnäckor och chokladkakor.

Nedtecknat av Björn, ordf i wssk


Se foton i bildspel nedan.

bia3
bia5
bia4
bia2
bia1

Genomförda aktiviteter 2020

OPEN SHOW Åstorp 24 oktober


Det kan väl tyckas vara lite av en chansning att anordna en utställning i dessa coronatider och till på köpet med en dansk domare. AG Skåne har ju tagit för vana att använda sig av domare som inte dömt här tidigare så att spänningen skall hållas på topp.

Detta var femte gången som denna utställning arrangerades och man kan lugnt säga att det var tur att undertecknad redan var behäftad med grått hår för inte blev det bättre sista dagarna innan utställningen!

Danmark stängde sina gränser emot Skåne 24 timmar innan dagen D vilket gjorde att inbjuden domare var tvungen tacka nej eftersom hon annars skulle hamna i karantän i 14 dagar vid hemkomst, något som hennes yrkesliv förbjöd. Nåväl bara att ta luren och ringa domare inom Sverige och här vill jag rikta ett stort tack till Jan Herngren som med två dagars varsel ställde upp för oss.

Nästa manfall var ringsekreterare som av olika skäl ej kunde tjänstgöra och här vill jag återigen rikta ett stort tack till Ylva Fritzdorff som med samma korta varsel ställde upp på sitt alldeles speciella proffsiga sätt!

Det blev också en stor åderlåtning inom själva gruppen främst p gr av ålder och risk på själva utställningsdagen men det löste de övriga gruppmedlemmarna med stor auktoritet.

Själva utställningen förflöt på sitt vanliga mysiga sätt trots att det var befolkningslimitation till en ”ledsagare” per hund samt påbud om munskydd när man visade sin hund i ringen. Vi fick glädjande nog ett rekordantal i anmälningar och ibland dessa många nya utställare som vi ju så väldig gärna vill träffa. Det är tydligen så att man längtar efter gemensamma träffar ännu mer i dessa tider och går allting väl så kan jag meddela att vi just nu sitter och planerar för ännu en utställning den 6 mars 2121 och om SKK är oss nådig kommer denna att bli officiell så håll alla era tummar.


BIS Valp I Wallovas Weeping Willows äg Lena Karlsson, Skurup
BIS R Valp I Alterna, äg Gabriella Johannesson, Borrby

BIS Valp II Wellindgarden´s Red Kim äg Emma Sjöberg, Gullbrandstorp

BIS Senior Freckle´s Dooley, äg Gunilla Alsterfjord, Helsingborg
BIS R Senior Moonstruck Handen på Hjärtat, äg Björn Klefbohm, Limhamn

BIS  Wallovas Snow Patrol äg Filip Johnsson, Mörarp

BIS R Dainty´s Wannabe äg Filip Johnsson, Mörarp


BÄSTA UPPFÖDARGRUPP Kennel Wallova Marina och Måns Siljehav, Löberöd


Ta nu hand om er och tänk på att även era fyrbenta har ”pandemier” typ kennelhosta och parvo.

 

GOD JUL och ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR önskas ni alla av AG SKÅNE gm

 

Lilian Jonsson

 

Från vä BIS R Dainty´s Wannabee och BIS Wallovas Snow Patrol

Från vä BIS valp I Wallovas Weeping Willows, BIS R Alterna

Från vä BIS Senior Freckle´s Dooley, BIS R Moonstruck Handen På Hjärtat 

Prova på dag på Bialitt


Man brukar ju säga att vi hade ju i alla fall tur med vädret och detta är faktiskt en sanning med modifikation. För tredje året i rad hade vi ca 30 graders värme men detta avskräckte inte ett 20 tal trevliga welshägare att deltaga i arrangemanget med sin/sina 4 benta.

Grenarna för dagen vara agility, nosework och rallylydnad och måste nog säga att generellt var intresset stort hos welsharna. Vilket gjorde det hela extra roligt var att det var 5 stycken helt nya som aldrig förut deltagit i denna aktivitet dels p gr av ålder, dels på grund av andra omständigheter.

Sammanfattningsvis känns det som om denna form av aktivitet är något som bör vara årligen återkommande med tanke på den uppskattning som visades. Trots Coronan hängande över oss är det ju skönt att vi kan erbjuda någon form av samvaro.


Vi ser nu framåt den 24 oktober då vår årliga Open show kommer att äga rum precis som vanligt i Åstorps boulehall. Håll utskick på hemsidan för närmare info.

Tack till BiaLitts ”headmaster” Britt Rundgren med assistenter som gör det möjligt för oss att ordna denna träff.

AG Skåne

Lilian Jonsson 

Distriktsmästerskap i viltspår 2020


Eftersom så gott som alla aktiviteter för våra fyrbenta varit inställda p g a en elak pandemi så funderade undertecknad på vad som kunde göras utan att frångå alla rekommendationer vad gäller folksamlingar.

Då kläcktes idén om ett DM eftersom alla andra titeltävlingar ligger nere inom klubben. Trodde i min enfald att det skulle bli en stor deltagarlista men till min stora besvikelse så stannade deltagarantalet på 5 st hågade spekulanter till denna nyinstiftade titel. Ingen skugga skall dock falla över de deltagande som överhängande bestod av ”idel, ädel, adel”. Otur för de hundar som startade uppåt dagen var att det plötsligt slagit om vädermässigt och en riktig värmebölja kommit in över nejden. Det blir ju en viss skillnad när man går tidigt på morgonen när det fortfarande finns lite dagg i backen och temperaturen håller sig till behagliga 20 grader emot en rejäl höjning till omkring 27 grader.

Här nedan resultatlistan;


DM Bonnets Wonderful Wagtail äg Kim Svitzer Perstorp

2:a Smörsoppens Tummelisa äg Lena Krüger Bunkeflostrand

3:a Jorden Zelda äg Annika Wibergh Malmö

4:a Twinkle Limited Edition äg Susanne Nilsson Helsingborg

5:a Okej´s Date of Fashion äg Rune Fernström Kvidinge

 

För AG Skåne, Lilian Jonsson

Genomförda aktiviteter 2019

OPEN SHOW 2019
arrangerades i Åstorp den 26 oktober. Läs om det HÄR!


KM i Viltspår 2019
arrangerades i Skåne den 15 september. Läs om det HÄR!

Djurens dag på Jägersro

Lördagen den 24/8 arrangerade Sydskånska kennelklubben Djurens dag på Jägersro travbana i Malmö, mellan kl. 10-16. Ett jättetrevligt arrangemang med hundar, katter, burfåglar mm. Hundarna höll till utomhus medan katter, burfåglar och andra djur höll till inne i totohallarna. Många olika rasklubbar däribland WSSK var representerade i en montergata där intresserade kunde komma och ställa frågor om de aktuella raserna, och framför allt klappa hundarna. Vi fick en del frågor om just welsharna som drog till sig 
folk, dels genom våra monterhundar, dels genom klubbens mycket fina roll ups med fina bilder på welshar.


Kl.12.30 avgick en rasparad där speakern var ingen minder än självaste Dogge Doggelito. Det var verkligen många welshar som hade gått man ur huse och tagit sig till Jägersro, tror vi var ett 15-tal welshar, alla raser hade en egen skylt med rasnamnet och när vi kom till welsharna sa Dogge - Oj här var det verkligen många!! Vi fick även beröm av arrangörerna för att så många kom och gick med i paraden.


På området arrangerades även en inofficiell utställning, där 3 welshar deltog. Detta var första gången WSSK var med på detta arrangemang som anordnades för andra året, och vi kommer nog tillbaka nästa år känns det i dagsläget. Tack till alla som medverkade!

Carina Dahlberg

Foton och film nedan av Elisabeth Klefbohm

jägers1
jägers2
jägers3
jägers4
jägers5
jägers6
jägers7
jägers8
jägers9
jägers10

Prova På Dag

Är det inte konstigt att bägge dessa år 2018 och 2019 har en av årets varmaste dagar varit just på vår prova på dag i Ängelholm. På programmet den 25 juli i år stod agility, nosework och rallylydnad.

Ett 15-tal wss med medföljande tvåbenta hade trots dallrande värme mött upp till denna träff. Vad möttes man då av? Jo en helt nybyggd hall med internationella agility mått och som höll 10 grader trots värmeböljan utanför. Även noseworkgenomgången hölls inomhus i en behaglig temperatur så det var enbart rallylydnaden som hölls i en väl grönskande utomhusmiljö.


Som vanligt är det så härligt att se alla hundarna få sina AHA-upplevelser, en del förr och en del senare. Man kan nog klart konstatera att hundarna som helhet är mer lyhörda än sina förare. Är helt övertygad om att är man welshägare så får man offra en del av sin bekvämlighet för att ge hunden den tid den behöver av stimulans. Det är därför tråkigt att inte fler tar chansen att deltaga på dessa träffar vi anordnar för att få fram vad just deras hund tycker bäst om att göra!


Nåväl skall ej klaga då vi hade deltagare ända uppe ifrån Kungsbacka! Kanske är det dumt att ha denna aktivitet på sommaren när det erbjuds så mycket annat kul. Kom gärna med era synpunkter om just detta.

Nåväl jag hoppas och tror att denna dag, trots allt, innebar en stor del positivitet för Er alla och vill samtidigt skänka en tacksamhetens tanke till Bialitt Hundcenter som gör denna aktivitet möjlig för AG SKåne

Lilian Jonsson

Foton i bildspel nedan!

DSC_2481
DSC_2488
DSC_2489
DSC_2491
DSC_2494
DSC_2495
DSC_2496
DSC_2507
DSC_2512
DSC_2522
DSC_2532
DSC_2542
DSC_2557
DSC_2571
DSC_2553
DSC_2554
DSC_2576
DSC_2551

Jaktprovskurs
På långfredagen träffades ett femtontal wss med vidhängande tvåbenta uppe i Killeberg på en underbar skogsegendom med egen tillhörande sjö. Här ägnade man sig åt grundläggande kunskaper inför ett jaktprov under erfarna ledaren Anette Erlandsson. I ett helt perfekt väder, sol och ca 20 grader, varvades fika, lunch och fika igen med koncentrerad träning i stadga, apportering på land samt i vatten. En helt fantastisk dag helt i hundarnas smak. Stort tack till markägarna för att vi fick tillfälle till denna träningsdag i jaktens tecken.

Genomförda aktiviteter 2018

OPEN SHOW ÅSTORP 27 OKTOBER


Tack till alla som kom till utställningen! Här kan du se resultat med foton och filmer!


PROVA PÅ 26 JULI

Trots att det var årets hittills varmaste dag så samlades ett 20 tal welshar medförande sina 2-benta för att få prova på såväl agility, nosework och rallylydnad som anordnades av AG i Skåne. Som tur var fanns möjligheten att vara inomhus i svala stallbyggnader när det gällde såväl nosework som rallylydnad. Flertalet av hundarna var nybörjare i de flesta av grenarna men lotsades säkert igenom banorna av våra mentorer. Det mest fantastiska var att se hur fort hundarna blev gripna av framför allt noseworkarbetet och det bevisar ju ännu en gång att våra welshar har en fantastisk näsa som de älskar att få använda. Efter ett par timmars väl utfört ”skolarbete” var det dags för de tvåbenta att få lite skaffning och samtidigt fick man teori i hur det fungerar om man vill jobba vidare i de olika grenarna.


Tack för att Ni kom trots värmen och sammantaget fick vi i AG en vink om att en liknande träff ser man fram emot. Tack också till Britt med assistenter på Bialitthundcenter.

Lilian Jonsson


Här nedan några bilder från dagen och en video där Rulle provar på nosework::


PROVA PÅ 10 MAJ

I strålande solsken och värme(nästan lite för varmt) genomförde AG Skåne sin Prova på dag på Kristi Himmelsfärd dagen som vanligt. Ett tjugotal wss med vidhängande familjer dök upp och fick testa viltspår, vatten/landapport samt trimning.

Det mest glädjande var att huvuddelen av de deltagande var nya trevliga bekantskaper som hittat oss. Bådar gott för ”tillväxten”! Några foton från dagen ses nedan.

Lilian Jonsson


Aktiviteter 2017


TRIMKURS I HÖRBY

Vi hade kursen i Hörby den 18 November. Kursledare var Susanne Nilsson, Carina Dahlberg samt Lilian Jonsson. 11 st kom till kursen och den blev så uppskattad så att en uppföljning har redan planerats 14 dagar innan SKK:s Internationella utställning i Malmö i mars 2018. Ta kontakt med någon av oss vid intresse!

Susanne, Carina, Lilian